Tekniikan temppuradalla

Metropolian ja Glorian yhteistyön yksi konkreettisimmista esimerkeistä on esitys- ja teatteritekniikan perusteisiin liittyvän näyttökokeen tuominen osaksi Glorian työpäivää. Suoritusta kutsutaan kodikkaasti myös temppuradaksi, koska näyttökokeessa testataan käytännössä esitystekniikan tulevan McGyverin lähtötilannetta valon, äänen ja kuvan kytkemisen suhteen, ja kiipelistä selviäminen vaatii teknisten ratkaisujen kyhäämistä.

2015-05-11 11.13.03

Kaikki Glorian nuoret perehdytetään tarkoitusta varten kootun kilkelaatikon avulla kädestä pitäen peruskytkentöihin ja kertausharjoituksia he saavat suorittaa aina halutessaan. Olennaisinta tässä on ajatus osaamisen näkyväksi tekemisestä. Näyttökoesuorituksesta saa todistuksen, ja peruskytkentöjen osaamisesta jää konkreettinen mielikuva satunnaisen, sieltä sun täältä opittujen taitojen sijaan. Samalla temppuratakoulutus toimii monelle esitys- ja teatteritekniikasta kiinnostuneelle ensimmäisenä kosketuksena alaan. Ja näin keväällä, yhteishaun kynnyksellä, ei koskaan tiedä mikä oppi toimii yllättävänä valmennuskurssina mahdollisiin pääsykokeisiin!

2015-05-11 10.25.04

2015-05-11 12.31.00